64 përqind e evropianëve nuk besojnë se kushtet e jetesës do të përkeqësohen nëse shpërbëhet BE-ja!

64 përqind e evropianëve nuk besojnë se kushtet e jetesës do të përkeqësohen nëse shpërbëhet BE-ja!

Në një anketë të 11,000 njerëzve në Evropë, 64 për qind e të anketuarve thanë se nuk mendonin se kushtet e jetesës do të përkeqësoheshin në qoftëse shpërbëhet BE-ja, përcjell Kosova Post.

Sipas sondazhit të kryer nga tink-tank-i me bazë në Bruksel ‘Miqtë e Evropës’, 64 përqind e evropianëve nuk besojnë se kushtet e jetesës do të përkeqësohen nëse shpërbëhet BE-ja.

Sipas një sondazhi të kryer nga organizata me rreth 11,000 njerëz në Evropë, 49 për qind besojnë se BE është e panevojshme, ndërsa 64 për qind nuk mendojnë se standardet e jetesës do të përkeqësohen në mungesë të BE.

Rezultati i anketës, bazuar në përgjigjet e pjesëmarrësve, tha se nëse ndryshimi dhe reforma nuk ofrohen, BE-ja do të mbetet e parëndësishme për shumicën e qytetarëve të saj.

Përveç kësaj, më shumë se një e treta e evropianëve presin nga BE-ja të jenë ‘më transparente’ në shpenzimet e buxhetit të BE-së.