A do mbesin miq Franca dhe Britania pas Brexit?

A do mbesin miq Franca dhe Britania pas Brexit?

Britania e Madhe dhe Franca do të mbeten mike të mira për dekada edhe pas Brexit, thotë Sekretari i Jashtëm Jeremy Hunt.

Ai në një konferencë në Paris lavdëroi jashtëzakonisht shumë marrëdhënien midis kanaleve duke filluar që nga konkurrenca, bashkëpunimi, ngjashmëria dhe ndryshimet.

Zyrtarët thanë se vizita kishte për qëllim të tregonte se miqësia mes dy kombeve është më e madhe se Brexit.

Brexit është kthyer përsëri në valë debatesh të zjarrta ku po lobohet fuqishëm brenda Britanisë së Madhe që të mos dilet nga Bashkimi Europian.

Së fundmi një nismë me  biznese të fuqishme ka lobuar kundër Brexit, një nismë që ka një përkrahje të madhe edhe nga qytetarët.

Edhe vetë BE do ndryshojë politikat e saj kundër Britanisë nëse Brexit ndodh.s.n