Aleksandër Vuçiq ka një paralajmërim të fundit për Ushtrinë e Kosovës (Video)

Aleksandër Vuçiq ka një paralajmërim të fundit për Ushtrinë e Kosovës (Video)

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq, ka thënë sot se  Formimi i Ushtrisë së Kosovës është shqetësim për Serbinë. Gjithashtu ai ka theksuar se Prishtina po formon ushtrinë në kundërshtim me ligjin  dhe Rezolutën 1244, prandaj ka thënë ai KFOR duhet ta pengojë formimin e saj, transmeton Kosova Post.

“Paralajmërimi nga Prishtina se do ta formojë Ushtrinë e Kosovës, është një vendim jo ligjor dhe në kundërshtim me Rezolutën 1244. KFOR-i, ka  detyrë ta shpërbëjë  atë ushtri, por ne e dimë se  KFOR nuk do ta bëjë këtë.Ata do të thonë tash pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës gjithçka ka ndryshuar”, ka thënë tha Vuçiq, shkruan Danas.