Apple ndalon mihjen e valutave digjitale në iPhone dhe iPad

Apple ndalon mihjen e valutave digjitale në iPhone dhe iPad

Zhvilluesit e aplikacioneve, të cilët do të bëjnë fitime në trendin e valutave digjitale duhet të tejkalojnë telefonat e kompanisë Apple.

Kompania nga Kupertino në policën më të re të politikës së privatësisë ka vendosur rregulla që ndalojnë mihjen e valutave digjitale në pajisjet iPhone ose iPad, transmeton KosovaPress.

Rregulli i ri sqaron se aplikacionet mund të zbatojnë ruajtjen për valuta digjitale, por kjo duhet të ofrohet nga zhvilluesit që janë të klasifikuar si një organizatë.

Apple tha se nuk do të lejojë që resurset e kompanive të pajisjeve mobile të përdorë për mihjen e valutave digjitale.

Kompania gjithashtu vuri në dukje rregullin që të gjitha aplikacionet që kanë të bëjnë me valutat digjitale, nuk duhet të ofrojnë valuta digjitale për të përfunduar detyra të tilla si shkarkimi i aplikacioneve tjera, duke i inkurajuar të tjerët për të marrë aplikimet dhe postimet në rrjetet sociale.