Beqaj: Edhe nëse nënshkruhet marrëveshje, marrëdhëniet me Serbinë s’normalizohen

Beqaj: Edhe nëse nënshkruhet marrëveshje, marrëdhëniet me Serbinë s’normalizohen

Profesori i Shkencave Politike, Belul Beqaj ka folur për dialogun me Serbinë dhe takimin e parë që u zhvillua në Bruksel.

Beqaj tha në Express Intervistën në KTV, se ky delegacion është i Prishtinës, dhe nuk beson se kanë marrë ftesë si delegacion i Kosovës, ashtu siç po e quajnë veten.

“Nuk jam optimist kur është në pyetje epilogu përfundimtar. Një, sepse ekipi si është krijuar nuk e legjitimon shumicën në Kuvend, dhe dy e legjitimon PSD-në të bëhet pjesë e ekipit negociator, këtu kanë bërë prognozë të gabueshme. Kërkesa e PSD me pesë kushtet e vëna, zvogëlon dëmin që po bën kjo qeveri, por kjo qeveri me këtë ekip po bën edhe më shumë dëme. Dhe tre, është e pamundur që këta të bëjnë ndryshimin e dialogut ashtu siç është nisur”, tha ai.

Sipas tij, ideja për korrigjim të kufijve është e gabuar. Tha se presidenti Hashim Thaçi ka mbetur vetëm e “atij është dashur t’i jepet një infuzion”.

“Nuk besoj qe zgjidhja bëhet me korrigjimin e kufirit. Korrigjimi i kufijve është pasojë e qeverisjes brenda kufijve. Kur ky ekip të kuptoj që do të humbin çdo mbështete në zgjedhje të jashtëzakonshme, këta do të thonë që ne bëmë përpjekje por s’mundëm të arrinim zgjidhje. Me këtë edhe PDK-ja e as partitë tjera përfshirë PSD-në, s’do të humbin shumë në elektorat. Këta kanë hyrë në Ekip me bindjen që të arrijnë zgjidhje”, tha ai.

Beqaj gjithashtu tha se Serbia nuk është e interesuar për normalizim të marrëdhënieve me Kosovën.

“Marrëveshja mund të nënshkruhet, por s’do të normalizohen marrëdhëniet”, tha ai.