Bora pengon edhe shërbimet nga Autoambulancat

Bora pengon edhe shërbimet nga Autoambulancat

Sa herë që bie borë, në Prishtinë shkaktohen telashe të shumta. Shërbimet publike në Prishtinë, veçanërisht ato të emergjencës, janë ofruar me vështirësi gjatë këtyre ditëve.

Reshjet e dendura të borës kanë shkaktuar probleme në qarkullimin e automjeteve dhe qytetarëve.

Autoambulancat e Qendrës së Mjekësisë Urgjente në kryeqytet, me vështirësi u kanë ofruar shërbim nëntë qytetarëve që kanë kërkuar ndihmë deri në orët e pasdites.

Doktor Bajrami, tregon se në cilat zona po kanë më të vështirë intervenimin.

Qytetarët janë shprehur të pakënaqur që trotuaret kanë mbetur të papastruara nga bora, duke thënë se në këto kushte rrezikohen nga rrëshqitjet.

Komuna e Prishtinës thotë se kompanitë janë vazhdimisht duke intervenuar për pastrimin e rrugëve, por gjendja e tyre nuk është aq e mirë për shkak të reshjeve të vazhdueshme të borës.

Zëdhënësi Adonis Tahiri, tha se janë në komunikim të vazhdueshëm me shërbimet mjekësore emergjente dhe se po u jepet prioritet pacientëve që patjetër duhet të marrin terapi.

Tahiri ka apeluar te qytetarët të cilët kanë nevojë për ndihmë, të lajmërohen në Qendrën e Thirrjeve.

Komuna ka angazhuar tetë kompani për pastrimin e rrugëve nga bora, dy prej të cilave po mirëmbajnë rrugët nëpër fshatrat e Prishtinës, raporton KTV.