Byton, vetura e mençur e së ardhmes

Byton, vetura e mençur e së ardhmes

Një veturë e re e dizajnuar nga ish punëtorët e BMW dhe Apple është prezantuar së fundmi.

“Byton”, që ka një ekran të madh touchscreen, e ri-imagjinon ndjesinë që keni kur jeni brenda një veture.

Ndonëse ky dizajn i veturës nuk i afrohet Teslas në performancë e as në çmim, kompania prapa këtij produkti ka thënë që shpreson se në të ardhmen njerëzit do të brengosen më shumë për fuqinë digjitale e jo për kuaj-fuqitë.

Megjithatë ekspertët kanë thënë që aktualisht mungon infrastruktura për të cilën ka nevojë ky model.

Emri “Byton” i referohet frazës “Bytes on Wheels” (Bajt në rrota).

Drejtori ekzekutiv, Carsten Breitfeld ka thënë që dëshirojnë të sjellin në treg “veturën e parë vërtetë të mençur”.

Prodhimi i kësaj veture pritet të ni në vitin 2019.