17 January, 2019 15:02
Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi Kryesore

ATK e orientuar në luftimin e ekonomisë joformale

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), ka shënuar sot 19 vjetorin e themelimit të saj, raporton KosovaPost. Më këtë rast, Ministri i Financave, Bedri Hamza, pasi përgëzoi Administratën Tatimore për arritjet, ...
Read more Comments Off on ATK e orientuar në luftimin e ekonomisë joformale
Ekonomi Kryesore Lajme

Lekaj premton që së shpejti Kosova do të ketë infrastrukturë evropiane

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, sot mori pjesë në nënshkrimin e marrëveshjes së projektit për grant në mbështetje të ndërtimit së Autostradës Kijevë-Zahaq, raport Kosova Post. Me këtë ...
Read more Comments Off on Lekaj premton që së shpejti Kosova do të ketë infrastrukturë evropiane
Ekonomi Kryesore Lajme

Nënshkruhet marrëveshja prej 1 milion euro për ndërtimin e autostradës Kijevë-Zahaq

Nënshkruhet marrëveshja për grant i projektetit për ndërtimin e autostradës Kijevë-Zahaq nga ministri  i Financave, Bedri Hamza, dhe udhëheqësi i Divizionit për Slloveninë, Kroacinë dhe Ballkanin Perëndimor në ...
Read more Comments Off on Nënshkruhet marrëveshja prej 1 milion euro për ndërtimin e autostradës Kijevë-Zahaq
Ekonomi Kryesore

Në orët e mëngjesit tentohet të vidhet bankomati

Një bankomat i një banke të nivelit të dytë është vënë sërish në shënjestër të një grupi hajdutësh, gjatë orëve të para të mëngjesit në zonën e Vorës. ...
Read more Comments Off on Në orët e mëngjesit tentohet të vidhet bankomati
Ekonomi Kryesore

Bullgarët blejnë Telekomin shqiptar për 50 milionë euro

Shitja e kompanisë së telefonisë celulare “Telekom Albania” është finalizuar për 50 milionë euro te shoqëria “Albania Telecom Invest AD”, me aksionerë biznesmenin e fuqishëm bullgar, Spas Roussev, ...
Read more Comments Off on Bullgarët blejnë Telekomin shqiptar për 50 milionë euro
Ekonomi Kryesore

Këto janë profesionet që paguhen më së miri në Gjermani

Berlini në Gjermani ka nevojën më të madhe të punëtorëve, e ndjekur nga Mynih, Hamburg. Më shumë se 10 mijë vende të lira ekzistojnë në Këln, Shtutgart, Dyseldorf. ...
Read more Comments Off on Këto janë profesionet që paguhen më së miri në Gjermani
Ekonomi Kryesore Lajme

Përfituesit më të mëdhenj të Projektligjit për pagat, njerëzit e politikës

Një shofer i kryeministrit do të paguhet 50 euro më shumë sesa një mësimdhënës në arsimin fillor. Njësoj do të paguhen edhe shoferët, asistentët administrativë e mbrojtja e ...
Read more Comments Off on Përfituesit më të mëdhenj të Projektligjit për pagat, njerëzit e politikës
Ekonomi Kryesore Lajme

Malli nga Serbia dhe Bosnja që u lirua nga taksa 100 për qind arrin vlerën 2 milionë euro

Në mbledhjen e fundit, qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin me të cilin përjashtohen nga taksat mallrat me origjinë nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina që janë importuar ...
Read more Comments Off on Malli nga Serbia dhe Bosnja që u lirua nga taksa 100 për qind arrin vlerën 2 milionë euro
Ekonomi Kryesore

Furrat e bukës në Kosovë shfrytëzojnë taksën për përfitimet e veta personale

Vendosja e taksës 100% nga Qeveria e Kosovës ndaj mallrave të Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës, ka ndikuar në rritjen e çmimit të produkteve të konsumit vendor, veçanërisht ...
Read more Comments Off on Furrat e bukës në Kosovë shfrytëzojnë taksën për përfitimet e veta personale
Ekonomi Kryesore

Ministri Lluka pjesë e konferencës për Menaxhimin e Ndërmarrjeve Publike

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka me ftesë të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)) mori pjesë në konferencën për Menaxhimin ...
Read more Comments Off on Ministri Lluka pjesë e konferencës për Menaxhimin e Ndërmarrjeve Publike