October 21, 2018
Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi Kryesore Lajme

Rritja e brishtë ekonomike në Kosovë

Autoritetet vendore dhe ato ndërkombëtare prezantojnë shifra të ndryshme në lidhje me shkallën e rritjes ekonomike në Kosovë gjatë këtij viti. Banka Botërore në raportin e saj të ...
Read more Comments Off on Rritja e brishtë ekonomike në Kosovë
Ekonomi Kryesore Lajme

Nga e hëna hyn në funksion tarifa për kalim në ‘Rrugën e Kombit’

Në datën 17 shtator 2018 nis tarifimi në autostradën Milot-Morinë, ku invalidët e punës dhe shtresat në nevojë do të kenë zero tarifim dhe paketë lehtësuese për banorët ...
Read more Comments Off on Nga e hëna hyn në funksion tarifa për kalim në ‘Rrugën e Kombit’
Ekonomi Lajme

Bitcoin bie nën 7 mijë dollarë

Eteri dhe Eos humbën vlerë e tyre edhe më shumë gjatë kësaj jave. Çmimet e shumë kripto-valutave ranë ndjeshëm të mërkurën brenda një kohe të shkurtër. Vlera e ...
Read more Comments Off on Bitcoin bie nën 7 mijë dollarë
Ekonomi Kryesore Lajme

Përzgjidhen katër konsorciumet e mundshëm për ndërtimin e termocentralit ‘Kosova e Re’

Qeveria e Kosovës dhe ContourGlobal kanë bërë të ditur rezultatet e procesit të përzgjedhjes fillestare për të siguruar kontraktimin për inxhinierim, projektim, ndërtim dhe mirëmbajtje për projektin e ...
Read more Comments Off on Përzgjidhen katër konsorciumet e mundshëm për ndërtimin e termocentralit ‘Kosova e Re’
Ekonomi Lajme

Mustafa: Çështja e minatorëve të zgjidhet me ligj, serbët s’do të mund të ekzistonin jashtë Trepçës

Çështja e pensionimit të minatorëve të Trepçës duhet të rregullohet me ligjin për pensione dhe në bazë të standardeve evropiane, bën të ditur njohësi i çështjeve të ekonomisë, ...
Read more Comments Off on Mustafa: Çështja e minatorëve të zgjidhet me ligj, serbët s’do të mund të ekzistonin jashtë Trepçës
Ekonomi Kryesore Lajme

Papunësia në Eurozonë bie në nivelin më të ulët në një dekadë

Papunësia në Eurozonë ka rënë në nivelin më të ulët që nga faza më akute e krizës financiare botërore, një dekadë më parë. Agjencia për statistika e Bashkimit ...
Read more Comments Off on Papunësia në Eurozonë bie në nivelin më të ulët në një dekadë
Ekonomi Kryesore Lajme

Ministria e Infrastrukturës, e përkushtuar ndaj përgjegjësive të Integrimit Evropian

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj mori pjesë në takimin e rregullt të Këshillit Ministror për Integrim Evropian, në të cilin u diskutua zbatimi i Agjendës së Reformave Evropiane ...
Read more Comments Off on Ministria e Infrastrukturës, e përkushtuar ndaj përgjegjësive të Integrimit Evropian
Ekonomi Kryesore Lajme

Dyfishohen pagesat për veteranët në gjashtëmujorin e parë të këtij viti

Pagesat për pensionet e veteranëve të luftës së ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës po rriten nga muaji në muaj. Gjatë gjashtëmujorit të parë të vitit 2016 për pensionet e ...
Read more Comments Off on Dyfishohen pagesat për veteranët në gjashtëmujorin e parë të këtij viti
Ekonomi Kryesore Lajme

Vitin e ardhshëm fillon ndërtimi i Unazës së Prishtinës me financim të BERZh-it

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka takuar me presidentin e Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (EBRD), Sir Suma Chakrabarti, ku është folur për përkrahje e projekteve në ...
Read more Comments Off on Vitin e ardhshëm fillon ndërtimi i Unazës së Prishtinës me financim të BERZh-it
Ekonomi Kryesore Lajme

Posta kërkon nga Qeveria shlyerjen e borxhit në vlerë afër 5 milionë euro

Menaxhmenti i Postës së Kosovës i është drejtuar me një shkresë Qeverisë së Kosovës, javën e kaluar, që në përputhje me ligjin ta shlyejë sa më shpejt borxhin ...
Read more Comments Off on Posta kërkon nga Qeveria shlyerjen e borxhit në vlerë afër 5 milionë euro