17 January, 2019 8:52
Kalendari historik

Kalendari historik

Kalendari historik

Kalendari historik, 9 janar

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim që kanë shënuar ditën e sotme, 9 janar. 9 Janari është dita e 9 e vitit, deri në fund ...
Read more Comments Off on Kalendari historik, 9 janar
Kalendari historik

Kalendari historik i datës 6 janar

Çfarë ka ndodhur më 6 janar? Telegrafi, që është një zbulim i madh në fushën e komunikimit dhe që llogaritet si hapi i parë i arritjeve teknologjike të ...
Read more Comments Off on Kalendari historik i datës 6 janar
Kalendari historik

Kalendari historik, 5 janar

Çfarë ka ndodhur më 5 janar? Si sot në vitin 1809 u nënshkrua Marrëveshja e Paqes e Çanakalasë (Kale-i Sultaniye Anlaşması), e cila i dha fund luftës që kishte nisur ...
Read more Comments Off on Kalendari historik, 5 janar
Kalendari historik

(Kalendari Historik) 12 dhjetor 2018

Ngjarje: 1870 – Joseph H. Rainey nga Karolina Jugore u bë kongresmeni i parë i zi në Shtetet e Bashkuara. 1911 – Delhi e zëvendëson Kalkutën si kryeqytet i Indisë. 1917 – Në Nebraska, Edward J. Flanagan themeloi Qytetin e Djemve si fshat farmerësh për ...
Read more Comments Off on (Kalendari Historik) 12 dhjetor 2018
Kalendari historik

(KALENDARI HISTORIK) 11 dhjetori është dita e 345-të e kalendarit (dita e 346-t në vitin e brisshtë). Deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 20 ditë.

1816 – Indiana u bë shteti i 19-të i SHBA-ve. 1886 – Klubi futbollistik Dial Square FC nga Woolwich, Londër që më vonë do të njihet si Arsenal FC luan ndeshjen e parë ...
Read more Comments Off on (KALENDARI HISTORIK) 11 dhjetori është dita e 345-të e kalendarit (dita e 346-t në vitin e brisshtë). Deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 20 ditë.