June 24, 2018
Kryesore

Kryesore

Kryesore OP / ED

Individi fetar në shtetin sekular

Shkruan: Abdullah Klinaku E drejta për të manifestuar publikisht bindjet fetare dhe prakatikuar ato është e drejt që buron nga aktet juridike ndërkombëtare, kombëtare dhe nga praktika kulturore-fetare ...
Read more Comments Off on Individi fetar në shtetin sekular
Kryesore Lajme

Enver Hoxhaj tregon se kur mund të ndodh liberalizimi i vizave

Pjesë e punimeve të Kuvendit Zgjedhor të AAK-së ishte edhe Zëvendëskryeministri i Kosovës, i cili është nënkryetar i PDK-së, Enver Hoxhaj. Ai tha se partitë po kalojnë në ...
Read more Comments Off on Enver Hoxhaj tregon se kur mund të ndodh liberalizimi i vizave
Kryesore Lajme

Mësohet ora e takimit Thaçi-Vuçiq

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi dhe homologu i tij serb Aleksandër Vuçiç do të takohen në Bruksel këtë të diel duke nisur dialogun në nivel presidentësh. Bisedimet pritet ...
Read more Comments Off on Mësohet ora e takimit Thaçi-Vuçiq
Kryesore Lajme

Liberalizimi i vizave, ky është lajmi i fundit nga Bashkimi Evropian

Komisioni Evropian javën e ardhshme pritet të publikojë raportin vlerësues mbi progresin në drejtim të plotësimit të kushteve nga institucionet e Kosovës për liberalizimin e vizave. Drita e ...
Read more Comments Off on Liberalizimi i vizave, ky është lajmi i fundit nga Bashkimi Evropian
Kryesore Lajme

Egjiptianët kanë një kërkesë për shtetin e Kosovës

Në kuadër të 11 festave zyrtare të Republikës së Kosovës që përcaktohen me një ligj të veçantë, komuniteti egjiptian po synon ta shtojë dhe një tjetër. Tashmë pjesëtarë ...
Read more Comments Off on Egjiptianët kanë një kërkesë për shtetin e Kosovës
Kryesore OP / ED

Në mbrojtje të shekullarizmit

Shkruan: Gëzim SELACI, Prishtinë Projekti iluminist e kishte kuptuar shekullarizmin si parim që shteti e politika shtetërore të pavarësoheshin nga tradita dhe autoriteti i fesë së shenjtë. Kjo ...
Read more Comments Off on Në mbrojtje të shekullarizmit
Kryesore Lajme

Mësohen disa detaje nga takimi i nesërm Thaçi-Vuçiq

Nesër në Bruksel do të nis dialogu në nivel presidentësh, ku Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi do të takohet me homologun e tij nga Serbia, Aleksandër Vuçiq. Ky ...
Read more Comments Off on Mësohen disa detaje nga takimi i nesërm Thaçi-Vuçiq
Kryesore Lajme

SHBA e paralajmëron Serbinë për gënjeshtrat rreth njohjeve të Kosovës

Serbia vazhdimisht po lobon për pengimin dhe anulimin e njohjeve të shtetit të Kosovës, duke përdorur edhe propagandë mediatike. Pretendimi i fundit i Serbisë ishte me Liberinë, për ...
Read more Comments Off on SHBA e paralajmëron Serbinë për gënjeshtrat rreth njohjeve të Kosovës
Kryesore Rajon

Haxhi 2018: BeH dhe Maqedonia me çmimin më të lartë, Shqipëria me çmimin më të ulët

Institucionet e rajonit të Ballkanit që janë kompetente për organizimin e kryerjes së kushtit të pestë të Islamit, Haxhit, tashmë kanë filluar përgatitjet, ndërsa regjistrimet e haxhinjve janë ...
Read more Comments Off on Haxhi 2018: BeH dhe Maqedonia me çmimin më të lartë, Shqipëria me çmimin më të ulët
Kryesore Lajme

Presidenca e Kosovës pranon shumë dhurata, kjo është shifra marramendëse

Përfaqësuesit e institucioneve kryesore të vendit shpesh herë pranojnë edhe dhurata. E këto dhurata nëse e kalojnë vlerën mbi 50 euro, ato i deklarojnë në Agjensionin Kundër Korrupsionit. ...
Read more Comments Off on Presidenca e Kosovës pranon shumë dhurata, kjo është shifra marramendëse