January 19, 2018
Kulturë

Kulturë

Kulturë

Ka ndrruar jetë rapsodi i njohur Sefë Mleqani

Para pak minutash u njoftua se gjatë ditë së sotme ka vdekur rapsodi Brahim Sefa, i njohur nga grupi folklorik “Bijtë e Sefës” si Mleqani. Bëhet e ditur ...
Read more Comments Off on Ka ndrruar jetë rapsodi i njohur Sefë Mleqani
Kulturë

Promovohet libri ‘Kultura politike e Kosovës’

Sot promovohet libri “Kultura Politike e Kosovës”, i autorit Behar Haziri. Libri “Kultura politike e Kosovës” i autorit Behar Haziri, është një libër studimor nga fusha e shkencave ...
Read more Comments Off on Promovohet libri ‘Kultura politike e Kosovës’
Kulturë

Zbulimi i pranisë së muslimanëve dhe boshnjakëve të harruar në Slloveni

Fakti që më 1917 është shkruar për xhaminë dhe rei-sul-ulemanë është argument për jubileun e rëndësishëm IZ. Për këtë arsye IZ në Slloveni, vitin 2017 e caktoi si ...
Read more Comments Off on Zbulimi i pranisë së muslimanëve dhe boshnjakëve të harruar në Slloveni
Kulturë

Hapet Panairi i Automjeteve në Bruksel (Foto)

Këtë vit në kryeqytetin e Belgjikës, Bruksel u hap Panairi i 96-të i Automjeteve. Panairi i organizuar në “Expo Center” nga Federata Belge e Automjeteve (FEBIAC), filloi të ...
Read more Comments Off on Hapet Panairi i Automjeteve në Bruksel (Foto)
Kulturë

Beteja është më e fuqishme në fund: Këto janë fjalët e fundit të njerëzve që kanë vdekur pa besim te Zoti!

Të gjithë këta njerëz që e mohuan ekzistencën e Zotit dhe me Të ishin, në mënyrë  të marrë, në njëfarë lufte të llojit të vet, në fundin e ...
Read more Comments Off on Beteja është më e fuqishme në fund: Këto janë fjalët e fundit të njerëzve që kanë vdekur pa besim te Zoti!
Kulturë

Ceremoni madhështore: Ndahen çmimet e ‘Globit të Artë’

Ndarja e çmimeve të ‘Globit të Artë’ (Golden Globe), që pranohet si lajmëtari i Oscar-it, u zhvillua me një mbrëmje madhështore në Los Angeles me prezantimin e komediografit ...
Read more Comments Off on Ceremoni madhështore: Ndahen çmimet e ‘Globit të Artë’
Kulturë Lajme

Hafiz Ali Podgorica ky burrë i madh musliman, ja çfarë i dha shqiptarisë!(Foto)

Kryetar i parë i Bashkisë Durrës (1909-1912), Kadi e Myfti i Durrësit, Ngritës i Flamurit në Durrës. I dekoruar me urdhrin e Klasit I në vitin 1992, “Qytetar ...
Read more Comments Off on Hafiz Ali Podgorica ky burrë i madh musliman, ja çfarë i dha shqiptarisë!(Foto)
Kulturë Lajme

Kompozitori Ballata nderohet me çmimin “Niketë Dardani”

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit sot i ndau Çmimin Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani” kompozitorit të mbi 170 veprave artistike, Zeqirja Ballata. Kompozitori Ballata me rastin ...
Read more Comments Off on Kompozitori Ballata nderohet me çmimin “Niketë Dardani”
Kulturë

Çfarë deklaron Majlinda Cakshiri për Gazmend Freitag?

Kurrë skisha ëndërruar që piktori i madh Gazmend Freitag do bënte portretin tim… Është e çuditshme por shumë herë e kam ndjerë kaq të ngrohtë… Kaq afër… Gishtat ...
Read more Comments Off on Çfarë deklaron Majlinda Cakshiri për Gazmend Freitag?
Kulturë

Kush është artisti që pikturoi Shote Galicën?

Ismail Lulani krijoi në dy sisteme shoqërorë të ndryshëm, por ai mbetet një nga përfaqësuesit e rëndësishëm të artit shqiptar të shekullit të XX-të. Disa nga tablotë e ...
Read more Comments Off on Kush është artisti që pikturoi Shote Galicën?