January 16, 2018
Kulturë

Kulturë

Kulturë

Çmimi ‘Niketë Dardani’ i ndahet Zeqirja Ballatës

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit mban nesër ceremoninë e ndarjes së Çmimit Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani” dhe çmimeve vjetore për vepra muzikore për vitin 2016. ...
Read more Comments Off on Çmimi ‘Niketë Dardani’ i ndahet Zeqirja Ballatës
Kulturë

Ky është vendi i parë i krishterë në botë!

Armenia është një vend i vogël në Azinë jugperëndimore me një popullsi prej vetëm 3 milionë banorësh. Por ka një vend të konsiderueshëm në historinë shpirtërore: shumica e ...
Read more Comments Off on Ky është vendi i parë i krishterë në botë!
Kulturë

Vagabond: Shqipëria është vendmbërritja më e mirë turistike për 2018

Vagabond është revista më e madhe e Suedisë për udhëtime dhe ka listuar 35 destinacione në gjashtë kategori: vendet më të mira, qytetet më të mira, aventurën më ...
Read more Comments Off on Vagabond: Shqipëria është vendmbërritja më e mirë turistike për 2018
Kulturë

Teatri i Shkodrës, festë për 85-vjetorin e Tinka Kurtit

Me një bilanc te gjere artistik, ku ajo për dekada solli në kinemanë shqiptare, por dhe në skenën e teatrit role të shumta, në këtë ditë të shënuar ...
Read more Comments Off on Teatri i Shkodrës, festë për 85-vjetorin e Tinka Kurtit
Kulturë

Ndahet çmimi për demokraci 2017

Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë dhe Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile sonte kanë ndarë çmimin për demokraci 2017, të cilin e kanë marrë Murat Mehmeti dhe portali ...
Read more Comments Off on Ndahet çmimi për demokraci 2017
Kulturë Lajme

Thënja kombëtare e Ataullah Hoxhës ( Ataullah ef. Kurtishi)

“Mos më daltë shpirti pa e pa flamurin Shqiptar duke valëvitur në kalanë e Shkupit” Ataullah ef. Kurtishi, krahas aktivitetit për krijimin e kuadrit të mirëfilltë fetarë, u ...
Read more Comments Off on Thënja kombëtare e Ataullah Hoxhës ( Ataullah ef. Kurtishi)
Kulturë Kuriozitete

Elma Zejnullahu, vajza nga Presheva që e di Kur’anin përmendsh (hafize)

Pas 21 vitesh që nga koha kur preshevarja e parë arriti të bëhet hafize, Presheva ka edhe një hafize tjetër në moshën 19-vjeçare, e cila filloi me memorizimin ...
Read more Comments Off on Elma Zejnullahu, vajza nga Presheva që e di Kur’anin përmendsh (hafize)
Kulturë

Egjipti do ta rihapë bibliotekën që ruhet nga UNESCO

Egjipti po inauguron bibliotekën e lashtë në Manastirin e famshëm të Shën Katerinës në jug të Sinait. Ceremonia po bëhet pas tre viteve punë rinovuese e cila u ...
Read more Comments Off on Egjipti do ta rihapë bibliotekën që ruhet nga UNESCO
Kulturë

Ja si Hitleri kishte planifikuar ta shkatërroj Moskën dhe qytetin ta shndërroj në liqe

Adolf Hitler ka pasur shumë ide radikale të cilat do ti bënte në rast që do ta fitonte Luftën e Dytë Botërore. Hitleri kishte për qëllim që, sapo ...
Read more Comments Off on Ja si Hitleri kishte planifikuar ta shkatërroj Moskën dhe qytetin ta shndërroj në liqe
Kulturë Lajme

Hapet ekspozita me fotografi të refugjatëve nga Kosova në Kukës

Sonte hapet e ekspozitës “Bri plagomës prej nga derdhet dhimbja”, me fotografi të refugjatëve nga Kosova në Kukës gjatë luftës së vitit 1999, të autorit Fatos Lubonja. Ekspozita ...
Read more Comments Off on Hapet ekspozita me fotografi të refugjatëve nga Kosova në Kukës