February 21, 2018
OP / ED

OP / ED

OP / ED

Trepça ishte dhe do të jetë krenaria e Kosovës

Shkruan: Jahja Lluka Ishin kohë të turbullta kur rezistenca paqësore ndaj një regjimi  fashist filloi ndër minatorët. U bënë 29 vite që kur minatorët e Trepçës filluan grevën ...
Read more Comments Off on Trepça ishte dhe do të jetë krenaria e Kosovës
OP / ED

Kosova po vdes moralisht

Shkruan: Prof. Agim Vinca (Dekoratat e 10-vjetorit të Pavarësisë) Në disa portale në Kosovë këto ditë ka qarkulluar një listë me emrat e individëve dhe të institucioneve, të ...
Read more Comments Off on Kosova po vdes moralisht
OP / ED

Kosovës i duhen shtetar me vizion të qartë, e jo pushtetar llaskuca me synime mbijetese!

Shkruan: Fadil Maloku Qytetaria kosovare, si koncept dhe kulturë emancipuese është fakt që ende gjendet në një proces të zhvillimi e vetëdijesimi social-politik. E themi kështu, edhe për ...
Read more Comments Off on Kosovës i duhen shtetar me vizion të qartë, e jo pushtetar llaskuca me synime mbijetese!
OP / ED

Kush do të jetë ‘viktimë’ e vëzhgimeve në shkollën e FETO-s ‘Mehmet Akif’

Shkruan: Fadil Pushkolli Përmes shkrimit të publikuar të martën me 13 shkurt në Anadolu Agency, mësova se Gjykata Themelore në Prishtinë ka dënuar me gjobë prej 12 mijë ...
Read more Comments Off on Kush do të jetë ‘viktimë’ e vëzhgimeve në shkollën e FETO-s ‘Mehmet Akif’
OP / ED

Pavarësia e Kosovës është mrekulli e llojit të atyre mrekullive që i përmend Kurani dhe librat e shenjtë!

Shkruan Dr. Mustafa Bajrami Ka kohë që mundohem të gjejë ndonjë shenjë, ndonjë sinjal apo ndonjë formë paralajmërimi në Kuran në lidhje me pavarësinë e Kosovës, në lidhje ...
Read more Comments Off on Pavarësia e Kosovës është mrekulli e llojit të atyre mrekullive që i përmend Kurani dhe librat e shenjtë!
OP / ED

Letër Presidentit Thaçi: Mbi dekoratat Presidenciale dhe të merituarit që mungojnë

Shkruan: Rrahman Paqarizi I dashur President, z. Hashim Thaçi I vetëdijshëm për mundësitë e mëdha që kjo letër të mos arrijë fare te Shkëlqesia Juaj, që në fillim ...
Read more Comments Off on Letër Presidentit Thaçi: Mbi dekoratat Presidenciale dhe të merituarit që mungojnë
OP / ED

Deri sa në botë keqbërsit kanë kundërshtarë shtetin ligjor, në Kosovë ata janë politikëbërës, bëjnë ligjin!

Shkruan: Agim Vuniqi Politika zyrtare e Prishtinës ka filluar të bëhet më laramane se që ishte, madje pulenët partiakë kanë filluar të vdesin nga zilia se nuk përkdhelen, ...
Read more Comments Off on Deri sa në botë keqbërsit kanë kundërshtarë shtetin ligjor, në Kosovë ata janë politikëbërës, bëjnë ligjin!
Kryesore OP / ED

Dr. Mustafa Bajrami i shkruan një letër imamëve nëpër xhamitë tona!

Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami Studiuesi i shkencave islame, Dr. Mustafa Bajrami i ka “këshilluar” ligjëruesit shqiptarë nëpër xhamitë tona që të mos i stërhollojnë aq tepër ligjëratat e ...
Read more Comments Off on Dr. Mustafa Bajrami i shkruan një letër imamëve nëpër xhamitë tona!
OP / ED

O dashni, dashnia jem, pse u bane armiku jem!

Shkruan: Kimete Berisha S’po du me ja nxan krytë, se s’është stili im, ama, Rexhep Qosja kurrë s’ia ktheu Serbisë dekoratën ‘7 Korriku i Serbisë’, as pas gjenocidit, ...
Read more Comments Off on O dashni, dashnia jem, pse u bane armiku jem!
OP / ED

Nuk mban më ujë pilafi!

Shkruan: Marin Mema Ata mund të kishin zgjedhur pasuritë e ofruara, ofiqet joshëse, pronat e pushtetin e pafundëm, por ndryshe nga të sotmit, zgjodhën një rrugë tjetër, rrugën ...
Read more Comments Off on Nuk mban më ujë pilafi!