August 14, 2018
OP / ED

OP / ED

OP / ED

Presidenti Thaçi, po sillet sikur fikall e ka çliru Kosovën

Shkruan: Fadil Maloku Kur i kujton njeriu i arsyeshëm prononcimet e tija të mëhershme, e (i krahason përmes një ad hoc analize të përmbajtjes) sidomos këto të ditëve ...
Read more Comments Off on Presidenti Thaçi, po sillet sikur fikall e ka çliru Kosovën
OP / ED

Padrejtësia sistematike në Kosovë

Shkruan: Abdullah Klinaku Padrejtësia bëhet sistem kur çdo gjë shkon në drejtimin e gabuar, kur çdo gjë ka lëvizur nga themeli dhe e vërteta e vet. Kriza ekonomike, ...
Read more Comments Off on Padrejtësia sistematike në Kosovë
OP / ED

Lidhja e Prizrenit dhe Lugina e Preshevës

Formimi i Vilajetit të Kosovës në vitin 1877 dhe përfshirja e trevave shqiptare të Luginës së Preshevës brenda tërësisë natyrore të tokave etnike shqiptare, ishte njëri ndër organizimet ...
Read more Comments Off on Lidhja e Prizrenit dhe Lugina e Preshevës
OP / ED

Heroi tipik i tragjedive antike, poeti i anatemuar dhe disidenti, Zeqir Gërvalla

Shkruan: Agim Vuniqi “O tempora o mores” dhe per ironi gjithçka po ndryshon per te keç, heroi tipik i tragjedive antike, eshte heroi i realitetit te sotem, dhe ...
Read more Comments Off on Heroi tipik i tragjedive antike, poeti i anatemuar dhe disidenti, Zeqir Gërvalla
OP / ED

Demaçi ishte disident, patriot, pacifist  dhe demokrat si  Nelson Mandela dhe si  Mahatma Gandi

Shkruan: Prof.Dr.Mehdi HYSENI Mirëpo, fatkeqësisht, kundërshtarët  politikë si për së gjalli, ashtu edhe për së vdekuri e bojkotuan Adem Demaçin, disidentin, kryeideologun dhe kryearkitektin  e Kosovës (1958-2018), vetëm ...
Read more Comments Off on Demaçi ishte disident, patriot, pacifist  dhe demokrat si  Nelson Mandela dhe si  Mahatma Gandi
Kryesore OP / ED

‘Fake news’ made in Kosova, nuk janë të rastësishme

Shkruan: Fadil Maloku 1. Në kohën tonë rrjetet sociale… kanë “pronësuar”, pothuajse në mënyrë të habitshme dhe të rrufeshme rolin e ndërmjetësuesit (“big social sandwich”) tradicional, që vijëzohej ...
Read more Comments Off on ‘Fake news’ made in Kosova, nuk janë të rastësishme
OP / ED

Gjergj Dedaj i ka hypë atit prap! Të barazohet sot Turqia me Serbinë, është nonsens dhe budallaki diplomatike

Shkruan: Mustafa Bajrami Ai është duke punuar ta dëmtojë interesin e Kosovës. Para tre muajve në Klan Kosova kisha thënë se qeveria e Kosovës bënë mirë (duhet) të ...
Read more Comments Off on Gjergj Dedaj i ka hypë atit prap! Të barazohet sot Turqia me Serbinë, është nonsens dhe budallaki diplomatike
Kryesore OP / ED

Unifikimi kundër unitetit politik

Shkruan Abdullah Klinaku: Politika shqiptare e Kosovës ka pas unitet të plotë politik pozitë, opozitë dhe në përgjithësi shoqëri civile gjatë procesit të negociatave me Serbinë për zgjidhjen ...
Read more Comments Off on Unifikimi kundër unitetit politik
Kryesore OP / ED

Kompromiset e mëdha veç kanë ndodhur me Pakon e Ahtisarit

Shkruan: Fadil Maloku Për, çfarë “kompromisesh” tjera të dhimbshme po flasinThaçi dhe Vuçiq? Ja tri argumente të fuqishme, nga ato kompromiset super të dhimbshme, që i fuqizoj Projekti ...
Read more Comments Off on Kompromiset e mëdha veç kanë ndodhur me Pakon e Ahtisarit
Kryesore OP / ED

Imazhi i Prizrenit si vatër e maniakëve seksualë

Shkruan: Ilir Gashi​​​​​​​​ Përdhunimet dhe ngacmimet seksuale janë prej krimeve më të poshtra që mund t’i kryej ndonjë njeri. Personalisht jam përkrahës i dënimeve më të ashpra për ...
Read more Comments Off on Imazhi i Prizrenit si vatër e maniakëve seksualë