November 19, 2017
Opinione

Opinione

Opinione

Shkaku i pamundësisë së parandalimit të dhunës dhe sulmeve individuale në Amerikë

Shkruan:  Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës 12 mijë persona humbin jetën në vit si pasojë e dhunës ose sulmeve individuale. Sipas shifrave ...
Read more Comments Off on Shkaku i pamundësisë së parandalimit të dhunës dhe sulmeve individuale në Amerikë
Kryesore Opinione

Stanbolli, Konstantinopoja e dikurshme shumë afër mund të bëhet ‘si-një-Bruxeless i ri’ i botës

Shkruan: Mustafa Bajrami Tendenca serioze të orientimit të Turqisë kah shtetet e fuqishme të Azisë dhe krijimit të një blloku të ri ekonomik të padëgjuar gjerë më tani. ...
Read more Comments Off on Stanbolli, Konstantinopoja e dikurshme shumë afër mund të bëhet ‘si-një-Bruxeless i ri’ i botës
Kryesore Opinione

Cila Kosovë? Cila drejtësi?

Shkruan: Nezir H. Kraki Nuk ka njeri normal që mund të pajtohet me trajtimin që i ka bërë aparati shtetëror rastit të aktivistëve të VV-së që nga arrestimet ...
Read more Comments Off on Cila Kosovë? Cila drejtësi?
Kryesore Opinione

Defekti i shembjes së iluzionit dhe zhgënjimit tonë

Shkruan: Fadil Maloku 1. Dënimet drakonike, nga ana gjyqësorëve asnjëherë në historinë e asnjë vendi a shteti, çfardo rregullimi apo organizimi qoftë ai, nuk kanë arritur ta ruajnë; ...
Read more Comments Off on Defekti i shembjes së iluzionit dhe zhgënjimit tonë
Opinione

UNMIK dhe EULEX, go home!

Shkruan: Prof. Fadil Maloku 1. Misioni i UNMIK-ut dhe ai i EULEX-it, me prezencën e tyre gati dy dekadshe në Kosovë, nuk e përmbushën misionin e tyre fillestar; ...
Read more Comments Off on UNMIK dhe EULEX, go home!
Opinione

Jeta si student në Medine

  Shkruan Elton Arifi Të qenit student është një epitet i lavdëruar. Sidomos kur të bëhesh një kandil ndriçues, një burim freskues, edukues në dobi të njerëzve. Çdo ...
Read more Comments Off on Jeta si student në Medine
Kryesore Opinione

Kosova, është shndrruar në një lloj ‘Alkatrazi’ kolektiv!

Shkruan: Fadil Maloku 1. Rreziku nga zhgënjimi dhe mospërmirsimi i gjendjes socio-ekonomike, edhe si shpresë edhe si pritje e kalkuluar mirë me parametra logjikë e shkencorë, në “sytë ...
Read more Comments Off on Kosova, është shndrruar në një lloj ‘Alkatrazi’ kolektiv!
Opinione

Identiteti shqiptar nuk mbrohet në Rozhajë, kur ka degjeneruar në Tiranë e në Prishtinë

Shkruan Milazim Krasniqi Manifestimi letrar ‘”Ora e maleve”, i cili mbahet në Rozhajë tash nëntë vjet, dje ma dha mundësinë të qëndroj në atë qytezë të vogël, për ...
Read more Comments Off on Identiteti shqiptar nuk mbrohet në Rozhajë, kur ka degjeneruar në Tiranë e në Prishtinë
Lajme Opinione

‘Çfarë po ndodh në Arabinë Saudite?’

Vlerësimi i Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Jemi duke kaluar nga një periudhë e rrallë, ku politika ndërkombëtare është duke lëvizur në mënyrë shumë të shpjete dhe të trazuar. ...
Read more Comments Off on ‘Çfarë po ndodh në Arabinë Saudite?’
Kryesore Opinione

Serbia, sërish kërcnon! Kosova, mrizon!

Shkruan: Fadil Maloku 1. Retorika e fundit serbe, rreth gatishmërisë për “t’u risakrifikuar, në altarin e “djepit, dhe Jerusalemit” serb (kështu e ka identifikuar ish politika millosheviqiane, Kosovën!), ...
Read more Comments Off on Serbia, sërish kërcnon! Kosova, mrizon!