September 22, 2018
Sociale

Sociale

Lajme Sociale

Familja Gashi në Shtime, ka strehuar 18 fëmijë pa përkujdesje prindërore (Video)

Familja Gashi nga qyteti i Shtimes, ka strehuar 18 fëmijë pa përkujdesje prindërore. Është një nga rastet që meriton të admirohet. Behrije Gashi, e cila strehon në shtëpinë ...
Read more Comments Off on Familja Gashi në Shtime, ka strehuar 18 fëmijë pa përkujdesje prindërore (Video)
Lajme Sociale

“Jetimët e Ballkanit” filluan ndërtimin e dy shtëpive në Malishevë

Në prag të festës së Fitër-Bajramit, Shoqata humanitare “Jetimat e Ballkanit”, përkatësisht përfaqësuesi i kësaj shoqate,Hoxhë Halil Kastrati, së bashku me kryetarin e Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ...
Read more Comments Off on “Jetimët e Ballkanit” filluan ndërtimin e dy shtëpive në Malishevë
Kryesore Sociale

Në fillim të vitit të ardhshëm pritet të realizohen sigurimet sociale me Zvicrën

Kosova dhe Zvicra kanë nënshrkuar marrëveshje për sigurime sociale. Marrëveshje është nënshkruar nga ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica dhe ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hebert ...
Read more Comments Off on Në fillim të vitit të ardhshëm pritet të realizohen sigurimet sociale me Zvicrën
Kryesore Sociale

KFOR-i Turk rinovon klasat e shkollës “Dëshmorët e Koshares”

“Të vetmit që na u përgjigjën ishin KFOR-i Turk të cilët pas një jave erdhën, e vizituan shkollën dhe na premtuan se projekti për katin e dytë do ...
Read more Comments Off on KFOR-i Turk rinovon klasat e shkollës “Dëshmorët e Koshares”
Lajme Sociale

Pensionistët duan që kushti me 15 vjet përvojë pune për pension të hiqet ose të ulet

Ligji aktual për Skemat Pensionale të Financuara nga shteti po u nxjerr telashe pensionistëve, të cilët kanë qenë kontributdhënës në kohën e pushtetit serb në Kosovë. Ky ligj ...
Read more Comments Off on Pensionistët duan që kushti me 15 vjet përvojë pune për pension të hiqet ose të ulet
Sociale

Çfarë duhet të bëjmë që të jemi të lumtur?

Një nga çelësat e lumturisë? Lëviz, ji aktiv. Mjafton edhe një ndryshim i vogël, si për shembull të bësh ushtrime fizike një ditë në javë ose t’i dedikosh ...
Read more Comments Off on Çfarë duhet të bëjmë që të jemi të lumtur?
Sociale

Martesa, 10 gjërat që duhet të dini para se të thoni ‘po’

Martesa, një legjendë? Po, entuziazmi dhe euforia janë të gjitha atje. Por ndoshta u është dukur se kishte gjysmë shekulli, por në fakt, data po afrohet me shpejtësi dhe ...
Read more Comments Off on Martesa, 10 gjërat që duhet të dini para se të thoni ‘po’
Lajme Sociale

Mbi 26 mijë familje kosovare morën ndihma sociale gjatë vitit 2017

Publikohen statistikat e mirëqenies sociale për vitin 2017 Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), ka publikuar “Statistikat e Mirëqenies Sociale” për vitin 2017. Sipas rezultateve të dala nga ...
Read more Comments Off on Mbi 26 mijë familje kosovare morën ndihma sociale gjatë vitit 2017
Lajme Sociale

Më shumë se 60 për qind e fëmijëve në Kosovë kanë përjetuar dhunë në familje

Në Kosovë, Agjencia e Statistikave tha se mbi 60 për qind e fëmijëve të intervistuar kanë pohuar përvojat e dhunës fizike dhe psikologjike brenda mjedisit familjar. Përfaqësues të ...
Read more Comments Off on Më shumë se 60 për qind e fëmijëve në Kosovë kanë përjetuar dhunë në familje
Sociale

Prishtina bëhet me qendër moderne për të moshuarit

Kryetari i komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti së bashku me ekipin e tij përuruan sot Qendrën e të Moshuarve, në objektin e renovuar ku dikur ishte Qendra nr.1 ...
Read more Comments Off on Prishtina bëhet me qendër moderne për të moshuarit