October 19, 2018
Tech

Tech

Tech

Apple dhe Samsung në zgjidhje të konfliktit

Apple dhe Samsung Electronics të mërkurën vendosën një marrëveshje për patentë, sipas një depoziti të Gjykatës së Qarkut të SHBA për Qarkun e Veriut të Kalifornisë. Kushtet e ...
Read more Comments Off on Apple dhe Samsung në zgjidhje të konfliktit
Tech

Sa shpesh duhet ta pastroni telefonin

Bota është e mbushur me baktere. Ju dhe të gjitha gjërat me të cilat keni kontakt janë të mbushura me baktere, ndonëse përfitojmë nga një pjesë e madhe ...
Read more Comments Off on Sa shpesh duhet ta pastroni telefonin
Tech

Ndryshimi i madh nga Whatsapp por lajmi i keq për përdoruesit

Whatsapp ka njoftuar në mënyrë të fshehtë një ndryshim të madh në shërbimin e tij, që do të trishtojë shumë persona që e përdorin atë për të komunikuar ...
Read more Comments Off on Ndryshimi i madh nga Whatsapp por lajmi i keq për përdoruesit
Tech

Rritet numri i përdorimit të telefonit

Çdo shqiptar ka përdorur mesatarisht 2.66 gigabajt internet nga celulari në 3 mujorin e parë 2018 duke regjistruar rritje si në raport me tremujorin e fundit të vitit ...
Read more Comments Off on Rritet numri i përdorimit të telefonit
Tech

Lajmet e rreme ndikojnë në rënien e interesimit për Facebook

Shumë njerëz po kalojnë nga Facebook në forume të mbyllura si WhatsApp për të diskutuar lajmet e përditshme, pasi ata shqetësohen për privatësinë, lajmet e rreme dhe “atmosferën ...
Read more Comments Off on Lajmet e rreme ndikojnë në rënien e interesimit për Facebook
Tech

Lenovo sjell laptopin e ti të fuqishëm me 128GB RAM

Laptopët me qindra gigabajt RAM po bëhen realitet. Kompania kineze sapo ka përfunduar Think Pad P52 e saj, i cili ka 128 gigabajt RAM. Sipas njoftimeve nga Lenovo, ...
Read more Comments Off on Lenovo sjell laptopin e ti të fuqishëm me 128GB RAM
Lajme Tech

Perandoria e Facebook po bie, ja pse

Gjithmonë e më pak njerëz po përdorin Facebookun për të lexuar dhe diskutuar lajmet. Sipas një raporti të titulluar “Digital News Report” i hartuar nga  Instituti Reuters për ...
Read more Comments Off on Perandoria e Facebook po bie, ja pse
Lajme Tech

5G pritet të debutojë këtë vit

Rrjetet 5G janë brezi i ardhshëm i lidhjes mobile në internet, duke ofruar shpejtësi më të shpejta dhe lidhje më të besueshme në telefonat e zgjuar dhe pajisje ...
Read more Comments Off on 5G pritet të debutojë këtë vit
Tech

Apple ndalon mihjen e valutave digjitale në iPhone dhe iPad

Zhvilluesit e aplikacioneve, të cilët do të bëjnë fitime në trendin e valutave digjitale duhet të tejkalojnë telefonat e kompanisë Apple. Kompania nga Kupertino në policën më të ...
Read more Comments Off on Apple ndalon mihjen e valutave digjitale në iPhone dhe iPad
Tech

SHBA lëshon super-kompjuterin më të shpejtë në botë

Super-kompjuteri i ri i SHBA-së është dy herë më i fuqishëm se kompjuteri që aktualisht është më i fuqishmi në botë. Pajisja mund të përpunojë 200,000 llogaritje për ...
Read more Comments Off on SHBA lëshon super-kompjuterin më të shpejtë në botë