Në Shtetet e Bashkuara, 1.3 milionë fëmijë dhe adoleshentë raportohen të kenë hipertension, përcjell KosovaPost.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) raportojnë se 1.3 milion njerëz në grupmoshat 12-19 vjeçare në Shtetet e Bashkuara kanë tension të lartë të gjakut.

Të paktën 12,000 fëmijë dhe të rinj morën pjesë në studim, secili nga shtatë fëmijët e shprehur në hipertension.

Studimi vuri në dukje se tensioni i lartë i gjakut në moshë të tillë të re mund të çojë në sëmundje të zemrës dhe veshkave.

Raporti i CDC theksoi se njerëzit me presion të lartë të gjakut duhet ti japin rëndësinë e lëvizjes më të madhe dhe ushqimit të shëndetshëm.

You may also like

Ekskluzive: Takohen Mustafa e Kurti, afër marrëveshja LDK-VV

Lideri i LDK-së Isa Mustafa dhe ai i