Dardani e Mimoza së bashku me një qëllim (Dokument)

Dardani e Mimoza së bashku me një qëllim (Dokument)

Deputeti Dardan Sjediu , përmes një postimi në Facebook, ka bërë të ditur se së bashku me deputetën Mimoza Kusari- Lila, kanë arritur të mbledhin nënshkrimet për formimin e një kom,isioni hetimor për hetimin e emërimeve të shërbyesve të lartë civil në administratën shtetërore.

Siç shkruan Sejdiu, mbingarkesa  në administratën shtetërore rrezikon që Kosova të humbë ndihmën  75 milion euro shtetit.

Postimi i plotë:

Sot së bashku me deputeten Mimoza Kusari – Lila i mblodhëm nënshkrimet për formimin e komisionit hetimor në lidhje me emërimet e shërbyesve të lartë civilë në Administratën Shtetërore  të Republikës së Kosovës.

Qëllimi i kësaj iniciative për të hetuar është i thjeshtë, duam të shohim se a është përmirësuar kapaciteti profesional i institucioneve publike nga emërimet për pozitat e larta në shërbimin civil, dhe se a janë zbatuar procedurat e parapara me legjislacioni në fuqi për listën e miratuar të pozitave sipas memorandumit për të cilin janë pajtuar Qeveria e Republikës së Kosovës dhe Ambasada e Britanisë së Madhe!

Përfundimisht, duhet shpërfaqur që mangësitë e mëdha në këto emërime dhe mungesa e vullnetit për reformë në administratën publike sic edhe vlerësohet nga BE-ja mund ti kushtojë Kosovës humbjen e ndihmës direkte buxhetore në shumë prej EUR 75 milion shtetit tonë!

You may also like

Kjo metodë mjekësore sjell lehtësim dhe shërim për shumë sëmundje

Hixhameja është procedurë mjekësore ku përmes largimit të