Demonstratat e ‘Jelekëve të verdhë’ në foto

Demonstratat e ‘Jelekëve të verdhë’ në foto

A demonstrator holds a French flag as he walks amid the tear gas during a protest of Yellow vests (Gilets jaunes) against rising oil prices and living costs, on December 1, 2018 in Paris. - Anti-government protesters torched dozens of cars and set fire to storefronts during daylong clashes with riot police across central Paris on December 1, as thousands took part in fresh "yellow vest" protests against high fuel taxes. (Photo by - / AFP)

Protestuesit u mbiquajtën edhe si “Jelekët e verdhë”, për shkak se ata e nisën protestën e tyre në rrugë duke mbajtur veshur pikërisht jelekun e kërkuar me ligj që të jetë i pranishëm në çdo automjet në Francë.

Në fillim protesta ishte paqësore ndaj kësaj çështjeje (rritjes së çmimit të karburantit), por shpejt demonstratat u kthyen në të dhunshme dhe u përhapën në mbarë vendin si irritim ndaj politikave qeveritare e ato të presidentit Emmanuel Macron.

Lëvizja u rrit shumë edhe falë rrjeteve sociale dhe fitoi mbështetje edhe nga spektri politik.

Protestat në Francë

Protestat në Francë

Protestat në Francë