E pabesueshme: Pjesë të serialit ‘Game of Thrones’ janë filmuar shumë pranë Shqipërisë

E pabesueshme: Pjesë të serialit ‘Game of Thrones’ janë filmuar shumë pranë Shqipërisë

Dubrovnku është qyteti përrallor i Kroacisë, është zonë e mbrojtur nga UNESCO dhe shquhet si “perla” e Adriatikut, me një pozicion strategjik dhe arkitekturë mahnitëse nga stili barok dhe gotik, duket se ka qenë vendi ideal për xhirimet e serialit.

Që nga transmetimi i “Game of Thrones” nga HBO, në Dubrovnik janë shtuar ndjeshëm turistët.

Prandaj duhet ruajtur arkitektura, veprat, monumentet e çdo gjë tjetër, që krijon lidhjen e një vendi me të kaluarën dhe identitetin e tij. Nëse në Shqipëri do ishte ruajtur më mirë kultura dhe natyra, kushedi edhe sa turistë më tepër do tërhiqte vendi ynë.

 

You may also like

Këto janë fjalët mahnitëse të Ronaldos drejtuar Allegrit

Cristiano Ronaldo ka takuar për herë të parë