E para kërceu dhe pastaj të tjerat…Mbi 500 dele u hodhën në greminë

E para kërceu dhe pastaj të tjerat…Mbi 500 dele u hodhën në greminë

Së pari një dele u hodh në greminë, pastaj të tjerat kërcyen pas saj. Mbi 500 dele kanë kryer vetëvrasje kolektivisht shkëmbinjë të pjerrët. Njëra u hodh nga shkëmbi, të tjerat shkuan pas saj, transmeton Kosova Post.
Përafërsisht mbi 500 dele u tretën duke u hedhur nga lartësia mbi 20 metra. Ky vend është në Van Gürpınar të Turqisë. Delet u përkisnin 26 banorëve të Mezdes Leafless, ato ishin duke kullotur në zonën ku ishin shkëmbinjtë e pjerrët.
Njëra prej deleve u hodh poshtë për të kaluar arën, delet e tjera e ndoqën. Kur barinjtë u informuan, pronarët e kafshëve që shkuan në zonë u tronditën. Sepse rreth 500 dele janë tretur. Fshatarët identifikuan kafshët. Grupi më pas raportoi incidentin për Guvernatorin Gurpınar dhe Drejtorinë e Bujqësisë dhe Drejtorisë së Blegtorisë për Ndihmë. Ekipet do të shqyrtojnë zonën./Kosova Post