Ethereum mund të zëvendësojë Bitcoin

Ethereum mund të zëvendësojë Bitcoin

Bitcoin rrëshqet poshtë $ 14,000 për shkak të rritjes së rregullimit. Sipas analistëve, kjo kryesisht ndihmon monedhën konkurruese Ethereum, e cila aktualisht po rritet fuqishëm.

Presioni i vazhdueshëm rregullator po rrit Bitcoin. Monedha kibernetike ra me deri në shtatë për qind të mërkurën në 13,510 dollarë. Ndër të tjera, përveç kësaj, Kina dëshiron të ndalojë fuqinë për “minierat” e Bitcoin. Transaksionet Bitcoin kërkojnë një shumë të fuqisë informatike. Përdoruesit që ofrojnë kompjuterë për këtë qëllim do të paguhen në Bitcoin. Qendra të të dhënave të shumta për të ashtuquajturin “gërmim” të monedhës dixhitale janë në Kinë, transmeton lajmi.net.
Ethereumi ka shansin më të madh për vendin e parë.

“Ethereum ka shansin më të mirë me teknologjinë dhe komunitetin e fortë për të zëvendësuar Bitcoin si kripto-valuta më e madhe në botë. Në afat të shkurtër, ajo pritet të rritet deri në 2000 dollarë amerikanë.” Sipas faqes së internetit CoinMarketCap.com Ethereum është rritur që nga fillimi i vitit nga më shumë se 70 për qind në 1296 dollarë.

Bitcoin humbi 6.5 përqind gjatë të njëjtës periudhë. Vitin e kaluar, Ethereum fitoi 7200 për qind në vlerë, Bitcoin “vetëm” në 1300 për qind. Në 231 miliardë dollarë, kapitalizimi i tregut të monedhës më të vjetër kibernetike është ende rreth dy herë më e madhe se ajo e Ethereum. Në kontrast me Bitcoin, i sapoardhuri nuk është vetëm një monedhë virtuale, por një platformë teknologjike në të cilën transaksionet financiare mund të lidhen me kontratat digjitale, të ashtuquajturat “kontrata të zgjuara”. /lajmi.net/