Facebook redukton mbrojtjen e privatësisë për 1.5 milion përdorues në Europë

Facebook redukton mbrojtjen e privatësisë për 1.5 milion përdorues në Europë

Facebook po merr masa për të mbrojtur 1.5 miliardë përdorues të saj nga e drejta europiane për mbrojtjen e të dhënave personale, duke reduktuar në masë të madhe të drejtat e tyre të privatësisë.

Nga muaji i ardhshëm përdoruesit në Afrikë, Azi, Australi dhe Amerikë Latine nuk do të kenë më të njëjtat të drejta private si  për evropianët, kur ata  ndryshojnë vendndodhjen e llogarisë të Facebook-ut.

Kjo është një përpjekje për të zvogëluar përgjegjësinë e  kompanisë së Facebook sipas Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, e cila kufizon kompaninë  për të dhënat e përdoruesit në llogarinë e Facebook.

Facebook përballet me gjoba deri në rreth 1.1 miliard dollarë, nëse zbulohet se është në kundërshtim me ligjin, i cili hyn në fuqi më 25 maj.