Indonezianët mbysin balenat për të mos vdekur nga uria

Indonezianët mbysin balenat për të mos vdekur nga uria

Mediumi britanik “DailyMail” ka publikuar imazhe të praktikave tradicionale indoneziane të therjes së balenave të bardha, dhe kjo e gjitha po bëhet luftë për mbijetesë.

Fotot janë bërë në ishullin e Lembata e cila është një provincë e Indonezisë. Banorët e këtij vendi theksojnë se gjahu ndaj balenës së bardhë është e vjetër e cila daton të paktën gjashtë shekuj.

Fotografi zviceran Claudio Seber e ka përcjellë gjithë ngjarjen, ku vendasit brenda një viti vrasin shumë balena.

Peshkatarët përdorin shtiza të mëdha prej druri për të goditur balenat gjigande.

Pasi të kapen, anëtarët e ekuipazhit i mbajnë buzë ujit në një cermoni të përgjakur, transmeton Periskopi.

“Ne jemi duke jetuar në epokën e makinerisë! Megjithatë, numri i kapjeve të balenave të bardha nuk është rritur pavarësisht që në pronësi kanë anije motorike”, tha Yosef Bataona, kryetar i fshatit Lamalera.

“Vitin e kaluar kemi kapur 25 balena. Disa vite më parë ne kemi kapur 40, por ndonjëherë nuk kemi mundur ta kapin asnjë. Ne kemi nevojë, mesatarisht të vrasim tre balena brenda një viti për të ushqyer gjitha familjet tona”.

The successful fishermen take two full days to carve up the carcas of the dead whale after they painstakingly haul it to shore

Two boys sit on top of a whale fin while a team of villagers work to carve up the body of the dead beast just meters away

The start of the whale hunting season is ushered in with a religious ceremony known as the Leva (Ocean) Season Opening Ceremony

Several whale skins are hung up to dry on a bamboo drying rack after they have been cut from the flesh of the dead whales

A happy fisherman walks away with a large chunk of blubber which has been freshly cut from the body of the dead whale