Ja pse nuk duhet ta ngrohim motorin e veturës, në ditët me acar

Ja pse nuk duhet ta ngrohim motorin e veturës, në ditët me acar

Ndërkohë që teknologjia e makinave mund të ketë hyrë në hapa të mëdhenj në dy dekadat e fundit, ende ekziston një gjë me të cilën shpesh shoferët ballafaqohen gjatë dimrit.

Deri tani ju keni ndezur makinën dhe më pas e keni lënë deri sa të nxehej motori e automjeti. Por kjo nuk është një gjë aspak e mirë për automjetin tuaj.

Kjo periudhë në fakt vetëm sa zgjat periudhën e ngrohjes shkruajnë Road & Track.

Njohuria konvencionale që juve iu duhej disa minuta derisa makina të arrinte një temperaturë të caktuar për të punuar në mënyrë optimale vjen që prej kohës së karburatorit.

Por tani në përgjithësi makinat nuk e kanë më këtë problem, transmeton oranews. Duke qenë se motorët sot punojnë me lëndë djegëse të injektuara janë të dizenjuara që të ndizen e të ecin menjëherë.

Lënia e makinës ndezur për të nxehur motorin mund të shkaktojë hollimin e vajit të motorit dhe shkatërrimin e tij.

You may also like

Viti 2018 – Viti i Skënderbeut. Të vjetrit apo të riut?

Shkruan: Arianit Sllamniku Duke e pasur parasyshë që