Katalonia ‘nuk do të pranojë’ planet e Madridit

Katalonia ‘nuk do të pranojë’ planet e Madridit

Udhëheqësi i Katalonisë ka akuzuar qeverinë e Spanjës për ‘sulmet më të këqija’ mbi demokracinë që nga diktatura e Frankos.
Carles Puigdemont tha se kryeministri Mariano Rajoy po tenton të ‘poshtëroj’ regjionin dhe se nuk do të pranohen planet e tij për pezullim të autonomisë.

Puigdemont tha se Katalonia nuk do të pranojë rregullat direkte nga Madridi.

Spanja pezullon autonominë e Katalonisë duke nxjerrë jashtë loje të gjitha institucionet e rajonit të cilat tashmë nuk kanë asnjë pushtet ekzekutiv, dhe duke rimarrë kontrollin e plotë të rajonit./l.n/

Related Posts

You may also like

Aksident mes pesë veturave në Fushë-Kosovë

Një aksident zinxhiror ka ndodhur në rrugën Fushë-Kosovë