Kërkohet dorëheqja Presidentit të Afrikës së Jugut, akuzohet për korrupsion

Kërkohet dorëheqja Presidentit të Afrikës së Jugut, akuzohet për korrupsion

Kongresi Kombëtar i Afrikës së Jugut (ANC) do të kërkojë zyrtarisht Presidenti, Jacob Zuma të japë dorëheqje, sipas  BBC.

Nëse Zuma, 75 vjeç, nuk do të dorëhiqet, ai do të përballet votim mosbesimi në parlament.

Si është në pushtet që nga viti 2009, dhe po akuzohet për korrupsion.

Kongresi nuk i ka konfirmuar zyrtarisht planet e saj, por burimet e partisë i kanë përshkruar ato për mediat e Afrikës së Jugut dhe agjencinë e lajmeve Reuters.

Zuma i ka rezistuar presionit në rritje për t’u larguar nga posti i të parit të vendit që nga dhjetori, kur Cyril Ramaphosa e zëvendësoi atë si udhëheqës i Kongresin Kombëtar të Afrikës.s.net