Kërkon të merren masa ndaj logopedit që keqtrajtoi një paciente 5-vjeçe

Lexo Edhe:

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (SHSKUK), ka reaguar pas raportimeve se një logopedi nga Gjilani kishte keqtrajtuar një vajzë 5-vjeçare e diagnostikuar me autizëm, duke thënë se rasti ka ndodhur jashtë institucionit të QKUK-së.

Në reagimin në Facebook, SHSKUK thotë se menaxhmenti i SHSKUK-së ka kërkuar nga drejtori i Klinikës së Otorinolarongologjisë që të procedojë me ndërmarrjen e masave konform legjislacionit në fuqi, pasi që drejtori i klinikës është mbikëqyrës i shefave të reparteve dhe shërbimeve përkatëse.

“Për SHSKUK-në është e dënueshme dhe e papranueshme sjellja e tillë e një profesionisti shëndetësor, andaj siç e theksuam presim që drejtori i Klinikës së ORL-së të ndërmarrë masat e nevojshme konform legjislacionit në fuqi”, thuhet në reagim.

Sa i përket asaj se ordinanca ku ndodhi keqtrajtimi nuk ka pasur licencë, SHKSUK thotë se lëshimi i licencës është në kompetencë të Odave përkatëse, Odës së Mjekëve për mjekë dhe Odës së Infermierëve për profilet tjera, për çka të njëjtit duhet të lajmërojnë institucionet.

AlbanianBosnianEnglishGermanTurkish

Tjera nga rubrika