Kjo është arsyeja pse duhet të lini gjithmonë një lugë të mbushur me sheqer në kopsht

Kjo është arsyeja pse duhet të lini gjithmonë një lugë të mbushur me sheqer në kopsht

sugar

Mund të duket e çuditshme, por ky gjest i vogël mund të jetë i madh.

Këtë verë, ne duhet të përpiqemi të lëmë një lugë me sheqer në kopsht sa herë që të jetë e mundur.

Kjo tingëllon çuditshëm – dhe e padobishme, duke pasur parasysh se sheqeri tërheq milingonat dhe gërmadhat , dhe ne nuk jemi të prirur ti duam ato.

Por ka një krijesë që do t’ju falënderojë vërtet për të.

Ne mbështetemi shumë në bletët.

Në fakt, pothuajse një e treta e ushqimit që hamë është e infektuar nga këta insekte të cilët janë përgjegjës për të ushqyer 90 për qind të popullsisë së botës.

Hiqni ato nga ekosistemi dhe ne kemi një problem serioz, transmeton lajmi.net.

Për fat të keq, kjo është ajo që ne duket se jemi duke e bërë vetë, si një kombinim i pesticideve, urbanizimi dhe ndryshimet klimatike janë duke shkaktuar numrat e bletëve në mënyrë dramatike.

“Nëse bletët do të zhdukeshin nga faqja e dheut, njerëzit do të kishin vetëm 4 vjet për të jetuar,” tha Attenborough në të kaluarën.

Ja si ndikon luga me sheqer te një bletë.

“Bletët mund të lodhen dhe thjesht nuk kanë energji të mjaftueshme për t’u kthyer në zgjebet e tyre, të cilat shpesh mund të rezultojnë të zhdukura.

“Nëse gjeni një bletë të lodhur në shtëpinë tuaj, një zgjidhje e thjeshtë e sheqerit dhe ujit do të ndihmojë të ringjallë një bletë të lodhur.

“Thjesht përzijeni dy lugë sheqer të bardhë, të grimcuar me një lugë gjelle uji, dhe vendoseni në një lugë për të arritur bleta”.

Përzierja e ujit dhe sheqerit do të rifreskojë bletën e lodhur dhe do t’u japë atyre një energji shumë të nevojshme për tu kthyer përsëri në vendin e saj.

Related Posts

You may also like

Mos u habitni! Kështu është dukur Leonora Jakupi para 20 viteve (Foto)

Leonora Jakupi është njëra ndër këngëtarët më të