Kontrata për ‘Kosovën e Re’ nënshkruhet në dhjetor

Kontrata për ‘Kosovën e Re’ nënshkruhet në dhjetor

Qeveria e Kosovës ka planifikuar që nënshkrimi i kontratës me “Contour Global” për ndërtimin e Termocentrali “Kosova e Re” të kryhet deri në fund të muajit dhjetor.

Këtë e ka konfirmuar Haki Shatri, këshilltar për ekonomi i kryeministrit, Ramush Haradinaj.

Sipas tij, edhe me ndërtimin e Termocentralit “Kosova e Re” nuk zgjidhet çështja e furnizimit me rrymë.

“Brenda këtij viti do të duhet të nënshkruhet kontrata për ndërtimin e Termocentralit ‘Kosova e Re’, ndonëse ka shumë punë. Duhet të rregullohen të gjitha çështjet me investitorët. Banka Botërore të jap mendimin e saj dhe duke mos e harruar komponentin e ndotjes së ambientit”, tha Shatri.

Sipas tij, strategjia e energjisë, duhet të jetë brenga numër një që duhet të kenë institucionet e vendit, duke shtuar se duhet të ndërtohet sipas tij, strategji jo për katër vite, por për një periudhë 20 deri 30 vjeçare.

“Duhet të ndërtohet një kapacitet i ri qoftë me thëngjill ose energji të ripërtërishme, sepse me plus 450 megavat, nuk mund të planifikojmë zhvillim dinamik të ekonomisë”, tha Shatri

Related Posts

You may also like

Ky do të jetë moti për nesër në Kosovë

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës për nesër në Kosovë