Kujdes: Përditësimi i ri i ‘WhatsApp’ mbart një rrezik të fshehur

Kujdes: Përditësimi i ri i ‘WhatsApp’ mbart një rrezik të fshehur

WhatsApp ka prezantuar një update të ri që është edhe i dobishme dhe potencialisht i rrezikshëm, transmeton Kosova Post.

Nëse ju jeni përdorues i iPhone, ju tani mund të përdorni këtë kërkesë për të shkëmbyer kontakte me çdo lloj dokumenti, për aq kohë sa ju merr më shumë se 100MB. Më parë kjo mundësi ekzistonte vetëm për dokumentet PDF.

Ndërsa kjo shtesë është padyshim e dobishme, ekspertët paralajmërojnë se kriminelët në internet janë në gjendje të përfitojnë nga ky përmirësim, për të përhapur fotografi me qëllim të keq përmes këtij aplikacioni.

Nevojitet vetëm një moment i pakujdesisë, në mënyrë të padëshiruar që malware të instalohet dhe të infektojë telefonin tuaj, që mund të çojë në probleme serioze si humbje të të dhënave private.

Sepse WhatsApp lejon të gjithë të dërgojnë mesazhe, jo vetëm njerëzit që keni në kontaktet tuaja, ‘kujdesi i shtuar nuk dhemb‘.

Pra, sa më shpejt që ju të merrni një mesazh të dyshimtë nga dikush që nuk e njihni, bllokojë atë, të mos jetë në gjendje t’ju dërgojë mesazhe përmes WhatsApp.

Në qoftë se, shkarkoni ndonjë virus ose fotografi të dyshimtë në telefonin tuaj Android, shtypni anivirusin software sa më shpejt që të jetë e mundur./Kosova Post.net

You may also like

Sa sekonda duhet t’i pastrojm duart

Edhe pse herët është e njohur që larja