Maqedonia do të ndryshojë emrat e skulpturave të Aleksandrit të Madh dhe më gjerë

Maqedonia do të ndryshojë emrat e skulpturave të Aleksandrit të Madh dhe më gjerë

Përmendoret e ndërtuara në kuadër të projektit “Shkupi 2014”, që pasqyrojnë kulturën helene si trashëgimi historike dhe civilizuese në botë, do të ndryshojnë emërtimet, njoftoi sot në një konferencë shtypi zëdhënësi i qeverisë, Mile Boshnjakovski.

“Statuja e Aleksandrit të Madh do të emërtohet ‘Ushtari në kalë”, tha Boshnjakovski.

Sipas tij, kjo përmendore nuk do të shembet, por do të mbetet si simbol i miqësisë mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë.

“E njëjta gjë do të ndodhë edhe me përmendoren e Filipit II dhe përmendoren e Olimpias”, shtoi ai.

Të gjitha zgjidhjet e mundshme për përmendoret, të cilat janë të trashëgimisë botërore civilizuese do të bëhen në kuadër të zgjidhjes mes Maqedonisë dhe Greqisë.

Theksimi i kulturës helene, si trashëgimi historike civilizuese në botë, tek përmendoret e “Shkupi 2014” është parashikuar me marrëveshjen që e kanë arritur kryeministrat Zoran Zaev dhe Aleksis Cipras për kontestin me emrin. (ATSH)

You may also like

Sipas të dhënave të fundit mësohet se sa shqiptarë jetojnë në Gjermani

Të dhënat e përpunuara të “Scan” të mundësuara