Masakra në Vlorë: Gjyshi i autorit tregon si i gjeti familjarët të vdekur

Masakra në Vlorë: Gjyshi i autorit tregon si i gjeti familjarët të vdekur

Gjyshi i autorit të masakrës së Selenicës ka treguar për mediat momentet e tmerrit nga gjithë ajo që i kanë parë sytë.

Ishim në drekë, në atë festë, ai piu një birrë dhe një tjetër e mori me vete. Unë u ngrita nga tavolina si plka që jam më shpjet, pas meje u ngrit edhe ky. I thashë ca do bësh, më tha do nxjerr dhentë”- tregon gjyshi.

Ai thotë se jeton në shtëpinë më lart, jo me Ritvanin, pasi jeton me djalin tjetër. Kujtim Zykaj nuk ka fjalë të tregojë se si i ka gjetur viktimat mes gjakut, ndërkohë që thotë se do të marrin pjesë në varrim. Ai thote se familjet nuk kishin konflikte.

Këtu vija pasdite, vija në mëngjes. Nuk kishte konflikte. Më është vrarë vëllai me djemtë, mbesa e nusja. Nuk kishin konflikte”, thotë ai, duke i qendruar versionit te dale edhe me pare nga prinderit e autorit, per nje akuze qe nje nga nuset i ka bere atij, per vjedhjen e pulave te detit. Duke u ndalur ne skenen pas krimit, ai tregon:

“Nipin dhe nusen i gjata te vrare ne avlli. Pashe vellane dhe kunaten te vrare. Ulerija me kot, askush nuk me degjonte. Erdha tek byrazeri e gjeta përmbys. E rregullova, gjeta dhe gruan i ujdisa. Pastaj gjeta nuset. Të tërë i gjeta përjashta. Pastaj shkoj tek nipolli i vogël. Ajo ishte kujë e zezë”- thote mes lotesh i moshuari.