Mësoni sa orë gjumë ju duhen sipas moshës që keni

Mësoni sa orë gjumë ju duhen sipas moshës që keni

man in bed eyes opened suffering insomnia and sleep disorder

Të gjithëve u pëlqen gjumi, kurse shpesh herë nuk keni kohën e duhur që t’i arrini të gjitha dhe të flini mjaftueshëm.

Fjetja është e rëndësishme për shëndetin në përgjithësi, është e rëndësishme për trupin dhe mendjen.

Më poshtë ju sjellim kohëzgjatjen e rekomanduar të gjumit varësisht nga mosha:

I porsalinduri (0 deri në 3 muaj): 14 deri në 17 orë Bebet (4 deri në 11 muaj): 12 deri në 15 orë

Fëmijët (1 deri 2 vjeç): 11 deri në 14 orë Parashkollorët (3 deri në 5 vjeç): 10 deri në 13 orë.

Mosha e shkollës (6 deri 13 vjeç): 9 deri në 11 orë Adoleshentët (14 deri në 17 vjeç): 8 deri në 10 orë

Të rinjtë (18 deri në 25 vjeç): 8 deri në 9 orë

Të rriturit (26 deri 64 vjeç): 7 deri në 8 orë

Të moshuarit (mbi 65 vjeç): 6 deri në 7 orë

Kujdes: Këto nuk paraqesin orët e sakta për secilin, natyrisht që secili njeri ka mënyrën e vet të jetesës, gjumit, dhe punës, mirëpo të dhënat e lartpërmendura janë të rekomandueshme.