Migrena mund të shkaktojë dëme të përhershme në tru

Migrena mund të shkaktojë dëme të përhershme në tru

Ekspertët kanë gjetur se migrena, që prek 10 deri në 15 për qind të popullatës, shton rrezikun për dëmtim të trurit.

Edhe pse tradicionalisht migrena nuk është konsideruar sëmundje aq e rrezikshme dhe pa ndikime afatgjata, së fundi është zbuluar se ajo mund të ndikojë në funksionimin e trurit në disa mënyrë, dhe në mënyrë të përhershme.

Kjo sepse migrena shton praninë e “materies së bardhë”, e cila është pjesa që përmban shumë nerva, inde dhe palme të trurit dhe palcës kurrizore, të përbërë kryesisht nga fibrave nervore me mbështjellësit, përcjell KP.