NATO i bën thirrje Ballkanit

NATO i bën thirrje Ballkanit

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, u ka bërë thirrje vendeve të Ballkanit që të zbusin tensionet.

Në një konferencë për shtyp në Bruksel, në ditën e dytë të takimit të ministrave të Jashtëm të vendeve anëtare të NATO-s, Stoltenberg u bëri thirrje të gjitha palëve të bëjnë çdo përpjekje për reduktimin e tensioneve dhe shmangien e retorikës nxitëse.

“Duhet të siguroheni që ne të mos shohim më një konflikt të armatosur në këtë rajon”, ishin fjalët e Stoltenberg.

Më tej, ai theksoi se “përgjegjësinë kryesore” e kanë vendet e rajonit, por NATO do të jetë atje për të ndihmuar dhe për të mbështetur Ballkanin Perëndimor të shmangë çdo lloj konflikti të armatosur. /SN/.

You may also like

Ky do të jetë moti për nesër në Kosovë

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës për nesër në Kosovë