‘NATO dëshiron të tregojë gadishmërinë për të mbrojtur Atlantikun’

‘NATO dëshiron të tregojë gadishmërinë për të mbrojtur Atlantikun’

Komandanti i Operacioneve të Forcave Evropiane të SHBA dhe Komandanti i Operacioneve të Forcave Aleate të NATO-s gjenerali Curtis Scaparrotti tha se aeroplani i avionëve USS Harry Truman do të marrë pjesë në stërvitjen e NATO-s në Norvegji për t’i treguar Rusisë se vendi dhe aleatët e tij janë të gatshëm të mbrojnë Atlantikën, përcjell KosovaPost.

Sipas Sky News, në konferencën e tanishme për shtyp, Scaparrotti u përgjigj pyetjes se si avioni i avionëve USS Harry Truman mori pjesë në ushtrimin më të madh të stërvitjes më të madhe të NATO-s në Norvegji në vitet e fundit: “Ky është tregimi i potencialit tonë. “Ne jemi të përgatitur, ne do ta mbrojmë Atlantikun”.

Duke deklaruar se Rusia ka filluar të rrisë praninë e saj ushtarake dhe modernizimin e ushtrisë së saj, Scaparrotti tha se SHBA dhe NATO duhet të vazhdojnë me përgatitjet për gatishmërinë e luftës për të qenë gati për luftë.

Në Norvegji, në periudhën prej 25 tetorit deri më 7 nëntor, pranë kufijve të Rusisë, ushtrimi më i madh i NATO-s në vitet e fundit do të mbahet. Ushtrimi, i quajtur Trident Juncture, do të ndiqet nga rreth 50,000 ushtarë nga 30 vende, duke përfshirë anëtarët dhe partnerët e NATO-s.