Ndahet çmimi Nobel për Ekonomi 2018 (Foto)

Ndahet çmimi Nobel për Ekonomi 2018 (Foto)

Shkencëtarët amerikanë William Nordhaus dhe Paul Romer u ndanë me Çmimin Nobel për Ekonominë 2018 në Ekonomi, përcjell KosovaPost.

William D. Nordhaus kombinon rezultatet e ndryshimeve klimatike me analiza afatgjata makroekonomike, kurse Paul M. Romer u nderua me Çmimin Nobel të Ekonomisë 2018 për kombinimin e zhvillimeve teknologjike me analiza makroekonomike afatgjata.

Vitin e kaluar, ekonomisti amerikan Richard H. Thaler fitoi çmimin Nobel në ekonomi.