Në Peru qyteti antik ku ekzistojnë skulptura druri 800-vjeçare (Foto)

Në Peru qyteti antik ku ekzistojnë skulptura druri 800-vjeçare (Foto)

Në veri të rajonit La Libertad të Perusë, ndërtesa Chayhuac An, konsiderohet të jetë ndërtesa më e hershme në qytetin antik të Chan Chan, qyteti më i madh para kolumbian dhe kryeqyteti i Mbretërisë Chimu, transmeton KosovaPost.

20 skulptura druri, të cilat janë të paktën 800 vjet të vjetra, të gjetura në mjedisin e varrimit nga arkeologët janë më të vjetrat nga shumë gjetje arkeologjike në rajon.

Fytyrat e skulpturave, të cilat janë 40 centimetra të larta dhe 20 centimetra të gjera, krahasohen me maskën nga një argjilë e bardhë.

Ky zbulim vazhdon të jetë një çështje për arkeologët, të cilët mendojnë se shifrat mund të ishin përdorur për të shënuar varrezat e njerëzve të rëndësishëm brenda komunitetit.

Ja disa imazhe nga gërmimet në qytetin e lashtë Chan Chan në Peru.