Nëse gërhisni nga kjo sëmundje vuani

Nëse gërhisni nga kjo sëmundje vuani

Gërhitja mund të jetë e bezdisshme dhe vdekjeprurëse.

Emri mjekësor për rënien e gjumit është catathrenia dhe nuk është vetëm në aspektin e klasifikimit. Kjo është ajo që njihet si parasomnia, e cila përcaktohet nga Fondacioni Kombëtar i Gjumit si “ajo që mund të ndodhi tek njerëzit gjatë gjumit”.

Ky është një kusht relativisht i rrallë sipas këtij studimi, që prek diku midis 0.3 deri 0.5 për qind e popullsisë, por tek meshkujt ky numër është ndoshta më i lartë.

Ekspertët nuk janë krejtësisht dakord për atë që shkakton gërhitjen gjatë natës, por Dr. DasGupta thotë se struktura e fytyrës së një njeriu mund të pengojë që ajri të rrjedhë natyrshëm gjatë daljes dhe kjo mund të shkaktojë zhurmë.

Tani, çfarë do të thotë kjo për shëndetin tuaj? Dasgupta thotë se në shumicën e rasteve gërhitja nuk është e rëndë për shëndetin, por mund të çojë në gjumë jo të rehatshëm dhe shpesh të ndërprerë.