Nga sot duhet të flini me çorapë, ja arsyeja…

Nga sot duhet të flini me çorapë, ja arsyeja…

T’i veshim apo mos t’i veshim çorapet kur flemë, kjo është dilema.

Mbajtja e këmbëve të ngrohta gjatë natës është provuar se përbën një diferencë në “modelin” tuaj të gjumit.

Sipas  sleep.org, ngrohja e këmbëve të ftohta shkakton zgjerimin e enëve të gjakut, gjë që mund t’i tregojë trurit se është koha e gjumit.

Pasi enët e gjakut të hapen në duar dhe këmbë, nxehtësia shpërndahet në të gjithë trupin për t’u përgatitur për gjumë.

Me pak fjalë, duke i mbajtur këmbët e ngrohta në krevat, do të keni një gjumë të qetë.

Ashtu sikurse mund të flini më shpejt, madje sipas një studimi të publikuar nga Gazeta Ndërkombëtare e Javës së Shkencave ju flini pesëmbëdhjetë minuta më shpejt.