Nuk i ndalojnë as detektorët metalikë, dhjetra muslimanë luten në frontin e Malit të Tempullit (Video)

Nuk i ndalojnë as detektorët metalikë, dhjetra muslimanë luten në frontin e Malit të Tempullit (Video)

Dhjetra muslimanë vazhdojnë të kryejnë namazin në rrugët e Jeruzalemit, pasi që u vendosen detektorët metalikë në hyrje të xhamisë Al-Aksu, shkruan Al Jazeera, përcjell Kosova Post.

Dhjetra muslimanë të hënën kanë kryer namazin në frontin e Malit të Tempullit në Jeruzalem, pasi që janë vendosur detektorë metali në hyrje të xhamisë së Al-Aksa.

Xhamia u rihap të dielën, pas konfliktit të armatosur të premten, por menaxherët e kompleksit refuzuan të hapin portat.

Ata theksojnë se duke vendosur një detektor është në kundërshtim me marrëveshjet e mëparshme.

Besimtarët u ftuan të protestojnë dhe të luten para hyrjes.

Autoritetet izraelite janë paralajmëruar në qoftë se ata nuk heqin detektorët nga metali muslimanët do të vazhdojnë të bojkotojnë masat e reja të sigurisë./Kosova Post.net

You may also like

Krimi dhe korrupsioni, gangrena që po e gërryen shtetndërtimin e Kosovës

Shkruan: Fadil Maloku Një ndër shkaqet e gjithë