O’Connell: Kur flasim për ata që cenojnë prokurorët, ne e dimë për kënd po flasim

O’Connell: Kur flasim për ata që cenojnë prokurorët, ne e dimë për kënd po flasim

Ambasadori i Britanisë në Kosovë, Ruairi O’Conell, ka thënë se duhet trimëri për të luftuar korrupsionin.

O’Conell ka përmendur Murat Mehmetin, një kallëzues, i cili derisa punonte në Administratën Tatimore të Kosovës kishte shpalosur shkeljet brenda një evazioni masiv fiskal.

Ai shtoi se nuk është e mjaftueshme që të ketë ligje të mira, por duhet të zbatohen, dhe siç tha ai, nuk është e mjaftueshme me pasur vetëm strukturë, por duhet të ketë trimëri brenda sistemit.

“Kur flasim për politikanët që cenojnë prokurorët mos me hetuar korrupsionin, ne e dimë për kënd po flasim. Kur flasim për nepotizëm, për punësim të njerëzve pa meritë, pa transparencë, por veç për shkak të lidhjeve partiake personale, ne dimë për kënd po flasim. Prandaj, është shumë më rëndësi që Kosova të kuptojë  se e keni përkrahjen nga partnerët tuaj ndërkombëtarë. Keni parë sot sa përkrahje keni me projektet dhe me përkrahjen politike”, theksoi O’Conell.