December 11, 2018
OP / ED

OP / ED

OP / ED

Qeveria shqiptare dhe ajo kosovare, manipuluan publikisht me simbolikën dykrenarëshe

Shkruan: Fadil Maloku 1. Per mendimin tim, simbolika e dykraheve nga ana e politikanëve, përveç tjera mesazheve (që mund të jenë të natyrës; elektorale, patriotike, kombëtare e shtetërore)shpalos, ...
Read more Comments Off on Qeveria shqiptare dhe ajo kosovare, manipuluan publikisht me simbolikën dykrenarëshe
OP / ED

Tri dështimet e mëdha, të ‘qeverisē (kosovare) së sporteve të rënda’

Shkruan: Fadil Maloku 1.LIBERALIZIMI, ku tashmë edhe shtetet e kumbarisë së pavarësisē, hezituan në marrjen e një vendimi pro këtij procesi, sa obligativ për BE-ne, aq edhe të ...
Read more Comments Off on Tri dështimet e mëdha, të ‘qeverisē (kosovare) së sporteve të rënda’
OP / ED

Osmanët dhe Shqiptarët një rrugë që vazhdon dhe ngritet

Shkruan: Imam Arber Berisha Populli shqiptar edhe pse humbi aleatin më të madh të kohës, vetëdijësimi dhe vetëkuptimi do të vijë vetvetiu sepse aleatët e natyrshëm të shqiptarëve ...
Read more Comments Off on Osmanët dhe Shqiptarët një rrugë që vazhdon dhe ngritet
OP / ED

‘Korigjimi’, taksat dhe arrestimet s’i shkojnë përshtati Kosovës, po veç Serbisë

Shkruan: Fadil Maloku 1. Nëse, qëndrimi vendimarrēs (taksa mbrojtëse 100% dhe arrestimet e qytetarëve serb të dyshuar për implikime në atentatin ndaj liderit Oliver Ivanoviç) ka pretendime të ...
Read more Comments Off on ‘Korigjimi’, taksat dhe arrestimet s’i shkojnë përshtati Kosovës, po veç Serbisë
Kryesore OP / ED

Pacolli duhet të jep dorëheqje ‘në kohë’ ndërsa Qeveria ‘në një kohë të ardhshme’

Shkruan: Fadil Pushkolli Kryediplomati i Kosovës, Behgjet Pacolli, dikur krekosej se po të ishte në krye të Ministrisë së Punëve të Jashtme, do ti sillte Kosovës dhjetëra njohje, ...
Read more Comments Off on Pacolli duhet të jep dorëheqje ‘në kohë’ ndërsa Qeveria ‘në një kohë të ardhshme’
OP / ED

S’ka faj Serbia për Interpolin, po qeveria e ‘o ruku-t’ dhe opozita inerte!

Shkruan: Fadil Maloku 1.S’i mund të fajsohet Serbia, për mosliberalizim, mosanëtarēsim nē Interpol, mospranim nē kyqjen e Kosovës në institucionet rajonale, kontinentale e globale, kur ajo mision e ...
Read more Comments Off on S’ka faj Serbia për Interpolin, po qeveria e ‘o ruku-t’ dhe opozita inerte!
OP / ED

Të reformohet, apo t’i vëhet dryri arsimit universitar?

Shkruan: Fadil Maloku Vonesës së reformimit të sistemit arsimor, pra, përgatitjes së: kuadrove të reja që për imperativ do ta kenë jo spjegimin ex katedër por mësimin dhe ...
Read more Comments Off on Të reformohet, apo t’i vëhet dryri arsimit universitar?
OP / ED

Qëndrimet e Perandorisë Osmane ndaj Lidhjes Shqiptare të Prizrenit (1878-1881)

Shkruan: Arber Berisha Konfrontimet e mëdha të shqiptarizmit me islamizmin, të cilat do të barten në spektrin politik, pastaj ato me helenizmin dhe sllavizmin në planin kulturor dhe ...
Read more Comments Off on Qëndrimet e Perandorisë Osmane ndaj Lidhjes Shqiptare të Prizrenit (1878-1881)
Kulturë Lajme OP / ED

“Kush pi një herë ujin e Shatërvanit, nuk largohet kurrë më nga Prizreni”.

Kështu thonë legjendat që enden rrugëve të ngushta të këtij qyteti… Njëmend, disa që erdhën dhe shuan etjen këtu, mbeten gjithnjë të lidhur me Prizrenin, disa të tjerë ...
Read more Comments Off on “Kush pi një herë ujin e Shatërvanit, nuk largohet kurrë më nga Prizreni”.
OP / ED

Ku është biblioteka jote?

Shkruan:Imam Arber Berisha Kjo pyetje duhet shtruar së pari vetvetes pastaj të tjerëve, sa zë vend libri në shtëpitë tona dhe sa i kushtohet atij rëndësi? Në periudhën ...
Read more Comments Off on Ku është biblioteka jote?