Osmani takohet me Mukwege: E papranueshme që OKB të injorojë viktimat civile të luftës në Kosovë

Nënkryetarja e -së, , ka takuar doktorin njëherësh fitues i çmimit Nobel, .

Osmani në një postim në llogarinë e saj në Facebook ka shkruar se me të kanë diskutuar për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në , se si kauza e tyre për drejtësi duhet të shndërrohe në misionn të secilit institucion.

Ndër të tjera ajo ka thënë se me të është pajtuar se është e papranueshmë që Kombet e Bashkuara të injorojnë tërësisht viktimat civile të luftës në Kosovë.

“Edhe pse 20 vite pas luftës, rreth 20 mijë viktima të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë akoma nuk gjetën drejtësi meqë asnjë nga kryerësit e këtyre krimeve nuk u gjykuan e dënuan. Sot bashkë me nobelistin e sivjetëm Denis Mukwege, diskutuam se si kauza për drejtësi e këtyre heroinave, duhet të shndërrohet në mision për secilin prej nesh dhe për institucionet tona. U pajtuam se është e papranueshme që Kombet e Bashkuara të injorojnë tërësisht viktimat civile të luftës në Kosovë në raportet e publikuara lidhur me të mbijetuarat e dhunimeve gjatë luftës”, ka shkruar Osmani.

Të ngjajshme

Lajmi tjeter

Tjera nga rubrika