Parlamenti argjentinas miratoi projektligjin për ‘të drejtën e abortit’

Parlamenti argjentinas miratoi projektligjin për ‘të drejtën e abortit’

Parlamenti argjentinas miratoi projektligjin, i cili u jep grave të drejtën për abort, transmeton Kosova Post.

Në Argjentinë, parlamenti i referohej dizajnit të paraqitur me kërkesën që grave t’u jepej e drejta për abort ligjor dhe të sigurt. Ndërsa sesioni i asamblesë zgjati më shumë se 20 orë, dhjetëra mijëra burra dhe gra që mbronin të drejtën e abortit e kaluan natën para parlamentit, megjithëse koha ishte mjaft e ftohtë. Në fund, pas 22 orëve, ligji kaloi me 129 vota “po”.

Ligji përfshiu abortin ligjor deri në 14 javë të shtatzënisë./KosovaPost/.