Pentagoni ndau gjysmë miliardë dollarë buxhet për organizatën terroriste PKK/PYD

Pentagoni ndau gjysmë miliardë dollarë buxhet për organizatën terroriste PKK/PYD

Departamenti amerikan i Mbrojtjes (Pentagon) ndau një buxhet prej gjysmë miliardë dollarëve për organizatën separatiste terroriste PKK/KCK/PYD-YPG.

Sipas raportit për Sirinë, të përgatitur nga ana e Pentagonit, kjo shifër do të jetë më e lartë për 70 milionë dollarë nga buxheti që ShBA-ja ndau për organizatën terroriste një vit më parë.

Për listën gjithëpërfshirëse të armatimit që ShBA-ja do ti jap organizatës terroriste në të cilën janë përfshirë mjetet e transportit, mortaja, raketa antitanke dhe mitraloz, janë ndarë 433 milionë dollarë.

Në raport bëhet e ditur se do të jepen 3 mijë e 500 copë armë të rënda, ku secila ka koston prej 17 mijë dollarëve, ndërsa për 3 mijë e 500 copë armë këmbësorie të llojit “PKM” me kosto prej 3 mijë e 500 dollarëve për copë, është ndarë një buxhet në vlerë 20 milionë dollarëve.

Ndërkaq afërsisht 67 milionë dollarë të mbetura nga buxheti janë të ndara për shpenzimet e shëndetësisë dhe transportit të terroristëve, shkruan trt.Udhëheqja e Washingtonit nuk jep vetëm armatim organizatës terroriste, por shton edhe numrin e tyre.

Në raport në mes tjerash thuhet se numri i terroristëve, i cili arriti në 25 mijë, deri në fund të vitit do të dalë në 30 mijë.

Related Posts

You may also like

Kjo metodë mjekësore sjell lehtësim dhe shërim për shumë sëmundje

Hixhameja është procedurë mjekësore ku përmes largimit të