Për gjetjen e trupit të gazetarit të humbur po bëhen gërmime në 5 pika të ndryshme

Për gjetjen e trupit të gazetarit të humbur po bëhen gërmime në 5 pika të ndryshme

Zhdukja e gazetarit saudian Xhemal Hashikci është bërë çeshtje ndërkombetare, përcjell KosovaPost.

Gazetari dhe kolumnisti i gazetës “The Washington Post” Khashoggi u zhduk më 2 tetor, pasi kishte hyrë në kompleksin e kosullatës së Arabisë Saudite në Stamboll. Ai ishte i njohur si kritikues i politikave që udhëheqë Qeveria aktuale saudite.

Burimet policore konfirmuan informacionin se Khashoggi nuk kishte dalë nga konsullata pas hyrjes më 2 tetor. Burimet njoftuan se në orën e njejtë, 15 shtetas sauditë, përfshirë edhe zyrtarë të ardhur në Stamboll me dy avionë, kanë qenë në konsullatë ndërsa më pas janë kthyer në shtetet nga të cilat kishin ardhur.

Vazhdojnë hetimet në lidhje me zhdukjen e Khashoggi-t që kanë nisur nga Kryeprokuroria Publike në Stamboll.

Ne bazë të të dhënave që ka grumbulluar sherbimi sekret turk, gazetari është vrarë dhe groposur dikund në periferi të Stambollit.

Për këtë arsye po bëhen edhe gërmime në 5 pika të ndryshme.

Sipas mediave gazetari mbante ore Apple Wach e cila ka përcjelle info të aparati celular i gazetarit, të cilin ia ka lënë të fejuares së tij që po e priste jashtë konsullates.

Për zbardhjen e çështjes është angazhuar edhe FBI.